Zkuste si uvařit recept podle našeho videa - sumeček africký s blanšírovanou zeleninou a lehkou omáčkou z kopru.
Pojďte načerpat inspiraci, jak si připravit na grilu dobroty ze sumečka afrického.
Není nad jednoduchou úpravu ryb, zvlášť tak chutných, jako je sumeček africký. Tak dobrá ryba se skvělou strukturou masa bez kostí nepotřebuje další dochucovadla. Stačí kvalitní máslo, kmín a případně bylinku - tyminán či rozmarýn.
Sumeček africký se výborně hodí k tepelné úpravě dušením. Tento recept pochází právě z afriky a věřím, že se zalíbí i vám. Jde o lehký chutný pokrm, dokonalý nejen pro horké letní dny.
Sumeček africký bez kůže se výborně hodí i na smažení. Inspirovala jsem se tradičním bristkým receptem na rybu v pivním těstíčku, kterou jsem ale doplnila strouhankou panko, která vytvoří teprv dokonale křupavý povrch.
Tyto rybí karbanátky můžete servírovat, jak ve formě burgerů, tak i s bramborovou přílohou. Můžete je grilovat nebo smažit na pánvi. Do burgerů je můžete doplnit avokádem a plátky rajčat, nebo jsou skvělé s grilovanou zeleninou. Ani není třeba žádných majonézových dipů, kečupů, omáček a pod.
Dokonalý chod vaší grill-party! Jak je to jednoduché, tak je to skvělé, jen výborná ryba bez kostí a grilovaná zelenina. Vše doplněné svěžím dipem s čerstvým koprem.