Suroviny
- 2 - 3 filety sumečka afrického s kůží
- 1 střední cibule
- 1 paprika
- 1 plechovka sekaných loupaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- 3 listy čerstvé šalvěje
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- (chilli v množství dle chuti)
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- dušená rýže k podávání
Postup přípravy
- V litinovém hrnci na oleji orestujte na měsíčky nasekanou cibuli.
- Po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nasekaný česnek.
- Restujte společně zvolna asi dvě minuty, pak přidejte mletý římský kmín, čerstvé lístky šalvěje a obsah plechovky sekaných loupaných rajčat (případně chilli).
- Přidejte 150 ml vody, zamíchejte a vařte pod pokličkou asi 10 minut.
- Mezitím si nakrájejte na třetiny filety sumečka s kůží (ta nám zabrání, aby se nám ryba při dušení rozpadla). Osolené a opepřené porce ryby dejte do omáčky a vařte společně ještě asi 7 minut (dle velikosti porcí).
- Omáčku nakonec dosolte dle chuti.
TIP: Podávejte s dušenou rýží.