Špízy se sumečkem a zeleninou

Suroviny

na 5 špízů:

  • 1 větší filet sumečka afrického bez kůže
  • 1 menší cuketa
  • 10 cherry rajčat
  • 1 žlutá paprika
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na dip:

  • krémová zakysaná smetana
  • čerstvý kopr
  • sůl

Postup přípravy

Rybí maso nakrájejte na menší kousky, malou cuketu omyjte na nakrájejte ji na plátky, na podobně velké kousky nakrájejte i papriku. Na kovové jehly nebo na předem do vody namočené dřevěné špejle napichujte celá cherry rajčata (ty vždy na začátek a konec špízu), mezi ně pak maso, plátky cuket a papriky. Špízy pokapejte olivovým olejem. Opékejte je zvolna na mřížce grilu nebo grilovací pánvi. Až během grilování špízy osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. 
Na jednoduchý dip zamíchejte nasekaný čerstvý kopr v zakysané smetaně a osolte ho.
Opečené rybí špízy podávejte s opečeným bílým pečivem a koprovým dipem.