Suroviny
na 5 špízů:
- 1 větší filet sumečka afrického bez kůže
- 1 menší cuketa
- 10 cherry rajčat
- 1 žlutá paprika
- olivový olej
- sůl
- pepř
na dip:
- krémová zakysaná smetana
- čerstvý kopr
- sůl
Postup přípravy
Rybí maso nakrájejte na menší kousky, malou cuketu omyjte na nakrájejte ji na plátky, na podobně velké kousky nakrájejte i papriku. Na kovové jehly nebo na předem do vody namočené dřevěné špejle napichujte celá cherry rajčata (ty vždy na začátek a konec špízu), mezi ně pak maso, plátky cuket a papriky. Špízy pokapejte olivovým olejem. Opékejte je zvolna na mřížce grilu nebo grilovací pánvi. Až během grilování špízy osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Na jednoduchý dip zamíchejte nasekaný čerstvý kopr v zakysané smetaně a osolte ho.
Opečené rybí špízy podávejte s opečeným bílým pečivem a koprovým dipem.